Den mumsiga maten, del 2.

Nu kommer den jobbiga delen, att tillaga mumset. Vi börjar med att sätta ugnen på typ 200c, inte varmluft!
Sen börjar vi skala sötpotatisen. Egentligen kanske vi inte behöver skala, men jag gör så, och då ska ni också göra det, annars blir det inte Mumsmat a la Matilda, aight?
Sen skalar vi kålroten och morötterna. Sen äre bara att hacka upp det i tärningar, inte för små bara. Fast inte för stora heller. 1x2 cm typ, ni behlver inte mäta med linjal. Skär med känsla bara! Morötterna ska inte vara i tärningar, det ska vara som pengar!

Sen tar vi så mycket vitlök vi vill ha, typ 4 klyftor. Skala och dela på mitten och lägg lite varstans i den ugnsfasta formen som ni ska ha lagt rotsakerna i. Sen lägger ni i allt annat ni vill ha med, bajs, makaroner, whatever.
Ös över olja (det ska vara mycket med andra ord) och salta och peppra.

Sen är det laxen, lägg även dom i ugnsfastform och krydda och ha på olja, inte så jättemycket.
Sen in med det i ugnen, vet inte hur länge, det ska inte vara rått och inte bränt, lagom, okej?
Sen gör du bara iordning salladen, sen ÄT!

Världens bästa mat, skriv upp nu, och ge receptet till alla dina kompisar. Det heter alltså lax och rotsakspytt A LA MATILDA. Bli inte förvånade när Gordon Ramsey gör det här på TV sen, och glöm fan inte att det är mitt påfund!

xoxo Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0